Imuni sistem čoveka je kompleksan skup mehanizama i reakcija u telu, čija uloga je da štiti organizam od bolesti i upale. Glavni zadatak mu je da raspozna svoje i tuđe ćelije, tkiva ili hemijske supstance. Međutim, kada sve ne funkcioniše kako treba, dolazi do zdravstvenih problema, bolesti ili do autoimune reakcije. Njih je sve više i postaju društveni problem. Jedini put, kako iz toga izaći je da se pojača imuni sistem organizma – uključujući upotrebu dijetetskog suplementa: StIMUNO komplexa.

Kome može da pomogne?

U suštini svima: „Osobama koje već imaju oslabljen imunitet, a takođe i kao mera predustrožnosti kod ljudi sa nenarušenim imunitetom. Potražnja za jačanjem imuniteta i dalje raste, a ovo je kombinacija supstanci koja podržava imunitet”, objašnjava dr Michael Kučera, koji je bio uključen u razvoj stIMUNO komplexa, a isto tako je potpisan i na uspešanom proizvodu Karnozin EXTRA.

Testiran na pilotima

StIMUNO komplex trenutno testiraju na izabrnim članovima posade avio kompanije British Airways.

„U svemu je slučajnost,” govori o partnerstvu sa „letećim” radnicima dr Michael Kučera, „Testirao sam nekoliko zaposlenih u ovoj firmi pre dve godine. Među njima su bili piloti, stjuardese i ostali članove posade. Bili su to na izgled zdravi ljudi, prošli sistematski zdravstveni pregled bez ikakvih većih problema, ali ispitivanjem analize varijabiliteta srčanog ritma se saznalo, da su oni u velikoj opasnosti. Letovi su veliko opterećenje za organizam. Zaposleni u avio kompanijama imaju veći rizik za nastanka najčešćih bolesti: kardiovaskularnih i onkoloških.”

Po uputstvu dr Kučere, vazduhoplovnom timu se daje stIMUNO komplex već 5 meseci, a u okviru ove dugogodišnje studije analiziraće se rezultati organizma posle jedne, tri i pet godina. „To je dugotrajan proces, dugoročna studija. Osnovno je da se spreči nastanak razvoja civilizacijskih bolesti (bolesti modernog doba) zbog dugoročnog izlaganja zračenju letenjem na visokim nadmorskim visinama i kod visokog stepena stresa,  naglasak je na spomenute kardiovaskularne i onkološke bolesti” dodaje dr Kučera.

Jedinstven

Glavni cilj stIMUNO komplexa je da ojača imuni sistem i to recepturom koja je jedinstvena na tržištu. „Sličan preparat ne postoji, sastav stIMUNO komplexa trenutno je jedinstven na tržištu” odgovorio je dr Kučere, na pitanje da li se može ovaj proizvod uporediti sa nekim naizgled sličnim preparatom u apotekama u Srbiji.

Jednostavno doziranje

Doziranje zavisi od toga da li želite da vaš imunitet ojačate preventivno ili odjednom, kad osetite da je potrebno. Ukoliko preventivno negujete svoje zdravlje, dovoljna je jedna – dve kapsule na dan. „Ukoliko se pojave neki zdravsveni problemi, može se kratkotrajno povećati doziranje čak na deset kapsula na dan,” govori  dr Kučera. Otkrio je i iskustva o primeni StIMUNO komplexa kod dece: „Kod dece stIMUNO komplex veoma dobro deluje. Iskustva imamo mnogo, sve je više dece sa oštećenim imunitetom koji su naši česti klijenti.”

Idealna kombinacija

Treba napomenuti da je podrška imunitetu samo jedan deo prevencije koju možemo da  uradimo za svoje telo. Imunitet, hormoni, unutrašnja sredina, adaptacija na različite vrste opterećenja: radni stres, emotivni, hemijski, fizički… „Za kompletnu prevenciju, potrebno je delovati u svim pravcima. StIMUNO komplex pokriva samo imunitet, karnozin ujedinjuje širok spektar oblasti. Preporučujem kao savršenu kombinaciju stIMUNO komplexa i Karnozin EXTRA,” dodaje dr Michael Kučera.

StIMUNO komplexnajefikasniji dodatak ishrani na tržištu u pakovanju od 120 kapsula.